Hieronder kunt u de belangrijkste vragen terugvinden omtrent de cursus SCMO

 

1. Hoeveel bedraagt de kostprijs voor de cursus SCMO?

De kostprijs bedraagt 2700€ voor de volledige cursus. Dit is de prijs voor de 2 jaar samen, dus voor 13 modules + 2 herhalingsdagen + examen. In de prijs zijn een syllabus en 2 koffiepauzes per dag inbegrepen. Ook de opleiding Dynamic Taping is in de prijs inbegrepen.

Het eventueel opnieuw volgen van bepaalde modules is gratis, net als de jaarlijkse herhalingsdag voor afgestudeerden.

 

Let op: vanaf september 2018 bedraagt de kostprijs 3350€.

De cursus zal dan bestaan uit 15 modules i.p.v. 13. De module "Viscerale technieken" en "Advanced Workshop Kinesiologie" komen er dan bij, vandaar het prijsverschil.

 

Belangrijk: 

Het terugbetalen van het voorschot (600€) kan t.e.m. 31 juni 2018, na deze datum worden de voorschotten niet meer terugbetaald.

Na het betalen van het inschrijvingsgeld en voor de start van de cursus, heeft SCMO het recht om het inschrijvingsgeld terug te betalen na aftrek van 500€ administratiekosten.

Eens de cursus gestart is, heeft SCMO het recht om het inschrijvingsgeld of een gedeelte ervan niet terug te betalen, wegens organisatorische redenen.

 

2. Kan er gebruik gemaakt worden van de opleidingscheques via de KMO-portefeuille?

Momenteel is het gebruik van de opleidingscheques van de KMO-portefeuille niet mogelijk.

De aanvraagprocedure is opgestart en we hopen dat onze cursisten binnenkort gebruik kunnen maken van de KMO-portefeuille (de registratieprocedure om te kunnen optreden als dienstverlener van de KMO-portefeuille loopt nog).

 

3. Kan er gespreid betaald worden?

Om de administratie zo eenvoudig mogelijk te houden, vragen we onze cursisten om het volledige bedrag in één keer over te maken.

In sommige gevallen, vooral bij het zeer vroeg inschrijven, kan hiervan afgeweken worden door 500€ te betalen bij inschrijving en het resterende bedrag enige tijd voor de start van de cursus. In deze gevallen is enkel de organisatie van SCMO bevoegd om te bepalen wanneer er in 2 fases betaald kan worden. Meer info hierover kan u verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4. Wat als ik een module niet kan volgen?

Indien u in de loop van de cursus één of meerdere modules gemist hebt, kunt u:

* ofwel deze modules op een andere datum opnieuw bijwonen

* ofwel tijdens één van de herhalingsdagen individueel de modules volgen

 

5. Wie zijn de Erkende Therapeuten?

Erkende Therapeuten zijn cursisten die geslaagd zijn in het examen en jaarlijks één of meerdere gratis herhalingsdagen of minstens twee gratis modules hebben bijgewoond.

 

6. Wat zijn de voordelen om opgenomen te worden in de lijst van de Erkende Therapeuten?

Erkende Therapeuten worden minstens één keer per jaar uitgenodigd om een gratis een herhalingsdag bij te wonen. Bovendien kunnen Erkende Therapeuten gratis alle modules opnieuw volgen. Op het ogenblik dat de cursus SCMO uitgebreid zou worden met extra modules kunnen zij deze eveneens gratis bijwonen.

Ondanks het lage inschrijvingsgeld doen we er alles aan om onze cursisten en ex-cursisten goed "up-to-date" te houden. Volgens SCMO zijn de beste cursussen deze waarin u zich voortdurend gratis verder kunt in bijscholen!

Bovendien is deze lijst een vorm van reclame voor uzelf naar uw patiënten toe. Indien u dit wenst komen uw persoonlijke gegevens (adres, tel., specialisaties,...) online te staan waardoor de voorschrijvende artsen uw gegevens steeds bij de hand hebben. Tip: laat de artsen in uw buurt weten dat u deze cursus gevolgd hebt en dat u opgenomen bent in de lijst van Erkende Therapeuten.

 

7. Kan een module meerdere keren gevolgd worden?

Zoals hierboven beschreven: alle Erkende Therapeuten kunnen steeds één of meerdere modules gratis opnieuw volgen. Bovendien kunnen cursisten (die dus de 2 jaar nog niet hebben afgewerkt) eenzelfde module in een ander jaar een tweede keer volgen. Ook dt is volledig gratis.

 

8. Kan een module afzonderlijk gevolgd worden zonder de gehele cursus te volgen?

De modules kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden met uitzondering van de modules Kinesiologie, Kinesiotaping en Dynamic Taping.  Voor deze modules is net als voor alle andere het aantal plaatsen beperkt. Indien de vraag groter is dan het aanbod zal er een nieuwe data voorgesteld worden op voorwaarde dat er minstens 10 cursisten inschrijven voor deze nieuwe data. De meeste recente info kunt u steeds terugvinden op onze website. 

 

9. Wordt de cursus ook nog op andere plaatsen gegeven?

Alle modules worden op dezelfde locatie* georganiseerd. Enkel de workshop Dynamic Tape wordt op verschillende locaties over het hele land gegeven.

Vanaf 10 cursisten kan deze module zelfs op aanvraag op eender welke locatie doorgaan.

* Hotel Van der Valk Nazareth - zaal Lounge

De organisatie heeft het recht om de locatie op elk moment te wijzigen.

 

Login Form

Volgende cursusdagen

Geen evenementen