Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /data/sites/web/scmobe/www/plugins/content/simplepopup/simplepopup.php on line 50

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /data/sites/web/scmobe/www/plugins/content/simplepopup/simplepopup.php on line 42

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /data/sites/web/scmobe/www/plugins/content/simplepopup/simplepopup.php on line 50

Wat is SCMO?

De opleiding SCMO is een osteo-etiopatisch concept dat zorgt voor een nieuwe visie binnen de  kinesitherapie.

De opleiding SCMO bestaat uit verschillende onderzoeks- en behandeltechnieken afkomstig uit de Osteopathie, de Manuele Therapie, de Myofasciale Therapie e.d.. Al deze opleidingen hebben uiteraard hun waarde op zich en het is zeker en vast niet de bedoeling om afbreuk te doen aan deze afzonderlijke opleidingen.

Het is echter ook zo dat deze afzonderlijke opleidingen de kinesitherapeut telkens in een bepaalde richting sturen zonder rekening te houden met andere invalshoeken.  Vaak delen bijvoorbeeld Osteopaten en Manueel Therapeuten niet dezelfde mening als het gaat over “de juiste manier” om bijvoorbeeld lumbale rugklachten te behandelen. Nochtans zou de patiënt hierin moeten centraal staan en is de vraag: Hoe kan ik m’n patiënt meer comfort bieden? belangrijker dan: Welke techniek is nu de beste?. M.a.w. voor de patiënt primeert de pijnverlichting en het comfort en is de manier waarop dit gebeurt voor hem/haar minder belangrijk.

Bovendien vraagt elke opleiding op zich een grote inspanning. Niet alleen dient de kinesitherapeut vaak enkele jaren na elkaar een bepaalde opleiding te volgen, maar  vraagt het studeren van theoretische cursussen ook een grote inspanning, vooral wanneer de kinesitherapeut deze leerstof nog moet verwerken na zijn/haar vele werkuren in een zelfstandige praktijk.

SCMO heeft daarom de belangrijkste aspecten uit elke opleiding gebundeld in een praktijkgericht osteo-etiopatisch concept met als doel de patiënt in z’n totaliteit te behandelen. 

Dankzij de methodiek van Dejarnette wordt via verschillende technieken en een doorgedreven differentieel diagnostisch systeem een goed afgelijnde diagnose opgesteld. Voor elke laesie die voortvloeit uit deze denkwijze biedt SCMO verschillende behandelingstechnieken aan. De therapeut kiest daarna zelf welke behandelingstechniek hij/zij gebruikt.

 

Data

Kostprijs

Inschrijven

FAQ

Login Form

Volgende cursusdagen

Geen evenementen